Riječko peto godišnje doba: kraće od mjesec dana

Ovogodišnji Riječki karneval trajat će manje od mjesec dana, od 17. siječnja do 14. veljače, ali će, kao i svake godine, obilovati maškaranim događanjima i kulminirati u velikoj Međunarodnoj karnevalskoj povorci u kojoj će 11. veljače na Korzu plesati tisuće domaćih i inozemnih maškara.

Prema podacima iz Turističke zajednice Grada Rijeke, Riječki karneval počet će 17. siječnja na blagdan sv. Antona ili Antonju, kada će riječke karnevalske i tradicijske skupine u naseljima Pašac, Pehlin i Zamet uz zvuke Antonjskog roga, podići Pusta, lutku okrivljenu za sve loše u prethodnoj godini.

Izborom kraljice Riječkog karnevala i primopredajom ključeva grada meštru Toniju i maškarama, 19. siječnja počet će maškarane ludosti i događanja.

Kao i prethodnih godina, očekuje se puno maškaranih događanja, od maskiranih plesova, balova, koncerata i predstava, do maškaranog rallyja, natjecanja snowboardera, humanitarnih događanja...

Tisuće maškarica, djece iz osnovnih škola i vrtića, očekuje se 27. siječnja na riječkom Korzu u Dječjoj karnevalskoj povorci, dok će Međunarodna karnevalska povorka, velika završnica Riječkog karnevala u kojoj svake godine sudjeluju tisuće domaćih i inozemnih maškara sa stotinjak alegorijskih kola, biti održana 11. veljače.

Slijedi paljenje Pusta, a Riječki karneval, kao i u cijelom Hrvatskom primorju, završit će na Pepelnicu ili Čistu srijedu 14. veljače, kada počinje korizma.

Sve detalje bogatog programa možete provjeriti na mrežnim stranicama Riječkog karnevala, ovdje.