Projekt interkulturalne i digitalne pismenosti u Ekonomskoj školi u Vukovaru

U sklopu programa Europske unije "Unapređenje pismenosti temelj cjeloživotnog učenja" Ekonomska škola u Vukovaru počela je projekt kojim se povećava kapacitet odgojno-obrazovnih ustanova u Vukovarsko-srijemskoj županiji za razvoj interkulturalne i digitalne pismenosti, a u cijelosti se s 1,2 milijuna kuna financira iz Europskoga socijalnog fonda.

Vukovarskoj Ekonomskoj školi partneri su Učilište Studium - ustanova za obrazovanje odraslih iz Vukovara, Ekonomska i trgovačka škola Ivana Domca iz Vinkovaca i Osnovna škola Nikole Tesle iz Mirkovaca, a projekt će se provoditi do prosinca 2019.

Projektom će se unaprijediti znanja i vještine odgojno-obrazovnih radnika u interkulturalnoj i digitalnoj pismenosti, razvit će se dvije izvannastavne aktivnosti za srednje škole i četiri izvannastavne aktivnosti za osnovne škole, a usporedno s tim razvit će se i portal škole jednakih različitosti, rekla je za Hinu koordinatorica projekta Vedrana Žilić.

Dodala je da će se time te uz nabavu potrebne opreme omogućiti uspješna provedba razvijenih izvannastavnih aktivnosti, a učenici škola koje sudjeluju u projektu dobit će priliku za kvalitetniji, bolji život u zajednici.