Novo kulturno okupljalište u zagrebačkom Remetincu

Novozagrebačko naselje Remetinec dobilo je novo mjesto na kojem se mali i veliki mogu kreativno izraziti - Mali centar kulture - MICEK. Ples, glazba, likovne radionice, izložbe, dio je onoga što se ondje može vidjeti i doživjeti.

Brojni plakati oblijepljeni na prozore i vrata novoga kulturnog okupljališta u zagrebačkom naselju Remetinec mame da se provjeri što se ondje krije. Nudimo čitanje priča uz kamin za malu djecu. S obzirom na to da je hladno, još bit će lijepo stisnuti se uz kamin i čuti neku toplu priču. Nudimo likovne radionice za djecu školskog uzrasta, plesne radionice za djecu predškolskog uzrasta i osnove klasičnog baleta za naše male školarke,  otkriva Snježana Pisk, plesačica i koreografkinja. Sve to i još puno više krije MICEK (Mali centar kulture) koji je nastao iz umjetničke udruge Pokret koja povezuje ples s ostalim umjetničkim izričajima. Pozivamo sve umjetnike koji nam se žele pridružiti sa svojim projektima, djelima, da izlažu kod nas, djeluju kod nas, rade, eto, neka nam se jave,  poziva Snježana.

Kristina Jeić jedna je od umjetnica koja ovdje izlaže je i voditeljica likovne radionice za djecu. Likovne radionice ovog tipa nisu zapravo za zabavu, nego je to jedna ozbiljna likovna radionica koja stvarno se bavi crtanjem i nije toliko biti u tome da prolaze kroz razne tehnike likovne nego da nauče gledati svijet oko sebe, da ga osjete i prenesu na papir. I to im je strašno zabavno i moram priznati da su roditelji i djeca oduševljeni.  Kako se izražavati mogu vidjeti i na njezinim radovima. Od olovke, akvarela, kolaža, crteža u tušu, grafika, akrila na platnu.

Ovdje su na plesne, likovne i dramske radionice dobrodošli svi. U Malom centru kulture nadaju se da će svojim programima uspjeti zainteresirati sve generacije građana te tako oživiti ovaj dio Zagreba.