Caritasov domu u Ivancu

Prema nekim podacima u Hrvatskoj je u domovima za starije i nemoćne oko 16 tisuća starijih osoba. Složit ćemo se da svi oni zaslužuju lijep dom i, prije svega, dobru njegu. Sve to dobivaju u Caritasovom domu u Ivancu. Dom smješten u blizini Ivančice, u miru i tišini, ima 105 stanara, a zahvaljujući organizaciji Varaždinske biskupije smještanih kapaciteta sada je još i više.

Caritasov dom za starije i nemoćne u Ivancu nudi nešto jedinstveno - smještaj u prirodi i miru podno Ivanščice. U njemu je novi dom pronašlo 105 osoba. Među novijim stanarima je i gospodin Lajoš koji je zadovoljna smještajem. Odlična je i atmosfera, kaže. Druženja ne nedostaje, kao ni raznih aktivnosti. Piše pjesme, pjeva u zboru i aktivan je u dramskoj grupi. 

U domu imaju i pomoć stručnog osoblja, čak i teretanu. No, još je jedna posebnost ovog doma - svakodnevna Sveta misa. Riješili su i nedostatak prostora. Uređeno je 250 četvornih metara novoga stambenog prostora, s četiri dvokrevetne i dvije jednokrevetne sobe. Svetom misom novi je prostor otvorio i varaždinski biskup monsinjor Josip Mrzljak.