Zimski festival u Solinu

S iznimno uspješnim turističkim rezultatima, porastom u broju noćenja i broju dolazaka u 2017. u odnosu na 2016. godinu, Grad Solin i Turistička zajednica najavljuju novi 'Solin Winterfest' koji se održava od 14. siječnja do 14. veljače.

Pojmovi ljubav, milost, nasljeđe i voda tematski su nosioci sadržaja kreativno osmišljene manifestacije 'Solin Winterfest', koja će osvježiti turističku ponudu 'najmlađeg' grada u Hrvatskoj koji nosi i titulu prijatelja obitelji i djece. Projekt se provodi u partnerstvu s Javnom ustanovom u kulture Zvonimir, Gradskom knjižnicom Solin, Centrom za djecu, mlade i obitelj i ostalim sudionicima u kulturi i turizmu grada Solina.

Riječ je o projektu zimskog festivala, jedinog takvog u županiji, koji se drugu godinu organizira u Solinu, a koji kroz 4 spomenute teme prikazuje svu kulturnu, prirodnu i vjersku baštinu grada Solina kako sugrađanima i posjetiteljima okolnih gradova, tako i turistima te ukazuje na važnost obitelji i života. Osim edukacije svojih sugrađana (djece i odraslih) te osmišljavanja kulturnih sadržaja u toku zimskih mjeseci, ovaj projekt je zamišljen i s ciljem razvoja turističke ponude izvan sezone i pozicioniranje grada Solina kao destinacije koja živi 365 dana u godinu, sukladno strateškim ciljevima razvoja turizma u RH.

Program Solin winterfesta se sastoji od 22 događanja (radionice, povijesne interpretacije, tematski razgledi, plesnjaci), koji će se održavati u zatvorenim prostorima grada Solina, od Gašpine mlinice, Restorana Gašpić, hotela President i Salona palace, Javne ustanove u kulture Zvonimir, arheološkog lokaliteta Salona, GK Solin te Centra za djecu, mlade i obitelj.

Više o zimskom festivalu iz Gašpine mlinice za Dobro jutro, Hrvatska  govorili su Jelena Stupalo, direktorica TZ Solin i kuhar Zoran Kljaković Gašpić.