Zdenka Kovačićek i Valerija Nikolovska u čast Janis Joplin

Jaka ženska večer sprema se u Vintage Industrialu u subotu 20. siječnja kad će Žena za sva vremena, Zdenka Kovčiček preuzeti stage ulogu legendarne Janis Joplin uz pomoć odlične vokalistice Valerije Nikolovske, a u pratnji Blues Company benda izvesti najveće pjesme koje je ispjevala vječna 27-godišnjakinja Janis.

Janis Joplin proglašena je najboljom blues-rock pjevačicom u povijesti. Još i danas njezine snimke zvuče fantastično kao i njezin glas. Brojni njeni hitovi i danas su popularni među publikom, kao dokaz njezine bogate karijere koja je prerano i tragično završila 1970. godine.Naša diva Zdenka Kovačiček ima sličnu karijeru kao i Janis, jer je također proglašena našom najboljom rock-jazz pjevačicom. Zdenka je glumila u stotinjak predstava Love Janis, u Komediji i na gostovanjima, čime je popularizirala njezinu glazbu. Poznata je i njezina legendarna interpretacija pjesme Klik tema br. 1, koju je izvela na Boom festivalu zajedno s grupom Nirvana 1973. godine, a izvedena je u stilu Janis Joplin.
Neprilagođena i traumatizirana Janis  je sa 17 godina odlučila postati pjevačica, a poslije škole je radila kao konobarica u lokalnoj kuglani kako bi zaradila novac za kartu u Kaliforniju. Slobodno vrijeme je provodila u društvu svojih uličnih prijatelja Jima Langoda i Granta Lyonsa, koji su je prvi upoznali sa svijetom bluesa. Na početku je bila pjevačica grupe Big Brother & Holding Company, a kasnije je radila samostalno. Njezina verzija pjesme Me and my Boby Mcgee postumno je dospjela na prvo mjesto američke top-liste singlova. Predstavljali su je kao bjelkinju s glasom crnkinje. Njezin uzor bila je crna kraljica Bessie Smith, najveća jazz i blues pjevačica svih vremena koja je također tragično preminula 26. rujna 1937. godine nakon prometne nesreće i gubitka krvi jer su je odbili prihvatiti u obližnjoj bolnici za bijelce.Najbolji umiru mladi – tako otprilike glasi popularna rock' n' roll poslovica. Janis Joplin se ubraja u Klub 27, glazbenike koji su preminuli napunivši tek 27 godina života. Izdala je tek četiri albuma, ali njeni hitovi iz 60-ih žive i danas.