Izrael: jež Sherman zaglavio na oštroj dijeti

Izraelski jež Sherman koji je prečesto bio za ručak trbuhom cijelim odlukom zoološkog vrta završio je na dijeti kad je udvostručio težinu.
Izraelski ježevi na strogoj dijeti zbog pretilosti
Sherman je živio u prirodi i čini se da je bio veliki ljubitelj mačje hrane pa je dogurao do impresivnih 1,6 kilograma. Prosječna težina ježeva je 600 do 900 grama.

Odlukom zoološkog vrta stavljen je na dijetu kako bi se mogao vratiti u divljinu i dosad je izgubio 150 grama. Dijeta djeluje. Bucko Sherman već je izgubio 150 grama, kaže glasnogovornica Sagit Horowitz iz Ramat Gan Safari Zooa. Njegovi skrbnici nastavljaju mu davati smanjene količine hrane i stavljaju je sve dalje kako bi hodao do nje, dodao je.

Sherman je spašen prije dva tjedna iz divljine i bio je toliko debeo da se nije mogao sklupčati u kuglu u slučaju opasnosti.

Zoološki vrt pretpostavlja da se Sherman udebljao zahvaljujući mačjoj hrani koju su stanovnici ostavljali u blizini njegova staništa.

Horowitz je objasnila kako ga se i dalje hrani mačjom hranom u koju su dodani meso, voće i povrće. Kad se vrati na normalnu težinu bit će vraćen u prirodu.