Moć gitare Damira Halilića Hala u Lisinskom

Prošlogodišnje izdanje 'Moć gitare' u tvrdim koricama i s dva DVD-a gitariste Damira Halilića u petak u Maloj dvorani Koncertne dvorane Vatroslav Lisinski u koncertnoj verziji. Damir Halilić Hal promijenio je garderobu i općenito izaziva i to ne samo vrsnim sviranjem…

Damir Halilić Hal jedan je od internacionalno najaktivnijih hrvatskih glazbenika i ujedno dobitnik prestižnih glazbenih nagrada među kojima je i Porin. Nastupao je u SAD-u, Engleskoj, Njemačkoj, Italiji, Mađarskoj, Francuskoj, Sloveniji, Srbiji, Poljskoj, Austriji, Švicarskoj... O njegovom statusu dovoljno govori podatak da je njegove albume, u svoj shop na vlastitoj web stranici, uvrstio glazbeni virtuoz Tommy Emmanuel. Hal je ujedno i organizator Hal's All Star Guitar Festivala koji se održava u Rijeci i na kojem nastupaju najvažniji gitaristi današnjice, umjetnički je ravnatelj Kastav Blues Festivala, a uređuje i program Baška International Guitar Festivala. Realizirao je šest albuma (od kojih su dva dvostruka i jedan trostruki) snimanih diljem svijeta.
 
Halov multimedijalni ciklus koncerata nazvan Moć gitare po riječima struke jedan je od najinovativnijih glazbenih projekata u svojoj kategoriji. Riječ je o alternativnom konceptu solističkog nastupa multimedijalnog karaktera. Originalnost odnosno vrijednost projekta potvrdili su i mnogobrojni vrhunski svjetski glazbenici.

O ovom posebnom hrvatskom gitaristi, rodom iz Kastva, u emisiji Dobro jutro, Hrvatska  govorio je glazbeni kritičar HRT-a Ante Batinović.