Pulske maškare na Forumu preuzele ključ grada

Zamjenik pulskog gradonačelnika Robert Cvek predao je jučer navečer ključ grada maškarama koje će Pulom vladati sve do 13. veljače, kada će se izvršiti paljenje pusta na Velom Vrhu.

Prilikom preuzimanja ključeve grada voditelj pulskog karnevala Damir Pletikos Koroman i predsjednik Udruge karnevalske grupe Veli Vrh-Valmade Zdravko Juran osvrnuli su se na događaje koji su obilježili prošlu godinu u najvećem istarskom gradu. U prilog tomu spomenuli su radove na izgradnji bazena, gradskoj obilaznici i novoj Općoj bolnici.

Mi smo započeli sve ove kapitalne projekte a vi ih za vrijeme svog vladanja morate dovršiti do kraja,  poručio im je zamjenik pulskog gradonačelnika Robert Cvek.

Nakon što su primili ključeve grada, članovi karnevalske grupe Veli Vrh-Valmade zaputili su se prema Velom Vrhu gdje su podigli pust koji će biti, kako su najavili spaljen i osuđen za sve nevolje tijekom prošle godine.

Organizatori 4. velikog pulskog karnevala koji će se održati 3. veljače su Grad Pula, Turistička zajednica grada Pule te Udruga za očuvanje domaće beside i maškara Puljštine te Karnevalska grupa Veli Vrh-Valmade.