Akvareli na skeli povezuju Samobor i Zaprešić

U Muzeju grada Samobora otvorena je izložba 'Akvareli na skeli', djela koja su nastala na istoimenoj likovnoj koloniji koja je već dio jedne lijepe tradicije..

U samoborskom muzeju - 'Akvareli na skeli'. Poezija ljetnih pejzaža i ugođaja uz rijeku Savu. Na skeli koja najbrže povezuje dva susjedna grada Samobor i Zaprešić. Već godinama početkom lipnja tu se druže i stvaraju likovni umjetnici i s jedne i s druge obale, ali i mnogi drugi očarani idejom koja povezuje jednu zahtjevnu likovnu tehniku s rijekom koja na različite načine inspirira...

Odmah nakon završetka likovne kolonije organizira se i prva izložba upravo na mjestu gdje su djela i nastala, a onda tijekom godine savski akvareli putuju od grada do grada, prenoseći dio ugođaja brojnim posjetiteljima diljem Hrvatske, Slovenije, ali i Europe. Jedan od motiva pokretanja ove kolonije je revitalizacija tehnike akvarela koja je zastupljena u ostavštini velikih slikara toga kraja. Djela odišu koloritom i energijom godišnjeg doba u kojem su stvarana, kao i rijeke koja svakoga trenutka priča svoje neponovljive priče.

'Akvareli na skeli' postali su i dio turističke ponude Samobora i Zaprešića, a pogledati ih možete do Noći muzeja, 29. siječnja.