Ponos Hrvatske: Marijo Jalić nakon eksplozije utrčao u silos i spasio kolegu

Ponos Hrvatske utemeljen je još 2005. godine. Njime se želi odati priznanje ljudima koji su svojim djelima pokazali iznimnu ljudskost, nadahnuli druge ili učinili nešto zbog čega su primjer drugima: spasili živote, pokazali veliku dobrotu ili nevjerojatnu hrabrosti i požrtvovnost.

Svim malim ljudima koji su napravili veliko djelo Udruga 'Ponos Hrvatske' već po 13. put dodjeljuje godišnja priznanja za hrabrost i humanost. U emisijama Dobro jutro, Hrvatska i Dobar dan, Hrvatska vidjet ćemo 15 priča dosad nepoznatih, hrabrih junaka.

Tog kobnog 14. travnja prošle godine oko podne Splitom je odjeknula snažna eksplozija. Sve se dogodilo u nekoliko minuta, eksplozija nalik na potres, a zatim snažni valni udar i golem oblak dima koji je prekrio cijeli Vranjic. Eksplodirao je 30 metarski betonski žitni silos. Ozljeđeno je 5-ero radnika, od čega je dvoje bilo u životnoj opasnosti. Srećom preživjeli su.

Jednog od njih, 27-ogodišnjeg Hrvoja Mravka iz silosa je izvukao i spasio Marijo Jalić koji je na mjesto nesreće stigao čim je čuo eksploziju. Zato je Marijo Ponos Hrvatske: