Novi singl najavio stilski zaokret Editorsa

Britanska rock petorka Editors objavila je novi singl “Magazine” s nadolazećeg albuma “Violence” čija turneja ih vraća u Tvornicu kulture u utorak 17. Travnja.

Novi singl prvi je koji je bend objavio u zadnje tri godine i najava albuma, a pokazuje stilski zaokret Editorsa. Dinamična i moćna pop himna oštro napada prazne geste moćnika, a građena je oko upečatljivog refrena i izraženih klavijatura. Pjesma “Magazine” je upućena prema ljudima na moćnim pozicijama, nekim korumpiranim političarima ili poslovnjacima, prema onima koji se predstavljaju pred javnosti koja je gladna moći, poručuje frontman Editorsa Tom Smith.

Pripremajući teren za novi studijski uradak “Violence”, ovaj singl pokreće horde obožavatelja i pokazuje da je najnovije izdanje spremno za predstaviti se na najvećim pozornicama u nadolazećim mjesecima. “Violence” je šesti album Editorsa i nasljednik sjajnog “In Dream” iz 2015. godine, a bit će objavljen 9. ožujka. Producirali su ga Leo Abrahams i sami Editorsi s dodatnom produkcijom Benjamina John Powera.

Bend kojeg čine Tom Smith, Russell Leetch, Ed Lay, Justin Lockey i Elliot Williams jedan je od onih koji su 15 godina karijere prilično pažnje posvetili Hrvatskoj. Dosad su u Zagrebu nastupali četiri puta, posljednji put u prosincu 2015. U rasprodanoj Tvornici kulture.