Aria - prva kupaonica s hrvatskim potpisom

Turizam nije jedina uspješna grana hrvatskog gospodarstva. Svoj prostor i priliku za osobni razvoj, ali i doprinos rastu hrvatskog gospodarstva prepoznali su i domaći dizajneri. Među nima je i Silvia Jonjić, predsjednica Zajednice industrijskih dizajnera i autorica prve hrvatske kupaonice 'Aria'.

Projekt je trajao godinu dana, a inicirala ga je Hrvatska gospodarska komora. Kad spojite kvalitetne proizvođače kupaonske opreme i vrhunske dizajere dobijete 'Ariu'. Rad hrvatskih ruku i pameti s pravom se naziova hrvatskom kupaonicom.

Kupaonica s hrvatskim potpisom priča jedinstvenu priču o našem bogatom kulturnom nasljeđu gdje se prožimaju prošlost i budućnost, otmjeni materijali i toplo-hladna igra motiva hvarske, lepoglavske i paške čipke na keramičkim pločicama i ostalim elementima. Otuda i naziv 'Aria', iz 'punto in aria' što označava rani oblik čipke šivane iglom koja se smatra prvom samostalnom čipkom u povijesti.

Sada se čeka investitor koji će hrvatsku kupaonicu uklopiti u svoje hotele ili luksuzne apartmane, a kupaonica ima i veliki izvozni potencijal.

S dizajnericom Silviom Jonjić za emisiju Dobro jutro, Hrvatska razgovarao je Leon Čuljak