Klupska scena bogata i krajem siječnja

Glazbeni kritičar Dubravko Jagatić petkom u emisiji Dobro jutro, Hrvatska preporučuje koncerte u sljedećih sedam dana iako su neki od tih koncerata rasprodani mjesecima unaprijed.


Petak, 19. siječnja


Evo nam i prvog rock festivala u 2018. godini! Danas i sutra se u Boćarskom domu održava treće izdanje festivala Brijačnica.

Večeras nastupaju jedni i jedini Partibrejkersi, potom sve bolji sinjski rokeri M.O.R.T., fenomenalni Artan Lili, nove rock nade The Miceks, stari rokeri Rizol i belgijski rock bend Intergalactic Lovers.

Sutra nas u Boćarskom domu čeka nastup Vlatka Stefanovskog, Kawasaki 3P-a, Antenata, sve popularnije zagrebačke rock grupe Slow Motion Suicide čiji novi spot upravo gledamo u podlozi i prekaljenih zagrebačkih rokera She Loves Pablo. Sasvim dovoljno razloga za odličan provod na trećoj Brijačnici.Tko je skloniji gitarističkom zvuku vrhunskih virtuoza iskreno preporučujem koncert riječkog gitariste Damira Halilića Hala u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog u kojoj Hal priređuje koncert pod nazivom 'Moć gitare'. Na tom će koncertu ujedno i promovirati knjigu istoimenog naziva s notnim zapisom deset njegovih skladbi uz brojne fotografije i dva DVD-a s 20 njegovih autorskih skladbi. Namjera je da kroz ovu knjigu upozna gitariste s različitim tehnikama sviranja. Inače, Damir Halilić je pomalo nepravedno zapostavljen, a riječ je zapravo o našem izuzetno uspješnom gitarističkom virtuozu izuzetno cijenjenom širom svijeta kojega hvale i najveći svjetski gitaristi. Nakon koncerta u Zagrebu i 27. siječnja u Splitu, Hal kreće na veliku američku turneju na kojoj će promovirati spomenutu knjigu 'Guitar Power' pa je ovo idealna prilika za upoznati ga prije nego ga upoznaju i možda ukradu Amerikanci.

Subota,  20. siječnjaMoram svakako najaviti i koncert beogradske grupe Bitipatibi koja nastupa sutra navečer u Tvornici kulture. Riječ je o jednoj od najcjenjenijih dream pop grupa u regiji koju je publika zavoljela već nakon prvog albuma 'Lešnici divlji' 2009. Prošle godine su napokon objavili drugi album i ponovo oduševili publiku koja se povećava iz dana u dan. Sutra će u Tvornici kulture promovirati drugi album 'Lešnici divlji 2', ali sigurno i podsjetiti na pjesme s prvog albuma. Jedan od razloga njihove popularnosti je osim prekrasnih sanjivih pjesama i prekrasan nježan vokal pjevačice Une Gašić


Srijeda, 24. siječnjaI za kraj još jedan koncert na kojem bi valjalo biti a održava se u klubu Močvara u srijedu, 24. siječnja u sklopu večeri Začarana močvara. Premijerno nastupa mlada zagrebačka kantautorica Mar i zagrebačka grupa o kojoj se sve više priča a zovu se Mixed Up Marry. Prije dvije godine su objavili prvi EP, a ove godine će po svemu sudeći objaviti i prvi album. Riječ je o grupi iskusnih glazbenika koji sviraju po raznim domaćim grupama, a koji u grupi Mixed Up Marry stvaraju svojevrsni chamber pop u kombinaciji s trip hopom i jazzom. Drugačije, ali vrlo pitko i prije svega izuzetno šarmantno.