Jaidene Veda najavila koncert u Aquariusu

Ove subote, 20. siječnja, zagrebački klub Aquarius ugostit će kanadsku glazbenicu Jaidene Vedu koja dolazi promovirati svoj album Heart of Gold. Zlatna boja znak je prosvjetljenja, slave, časti, ljubavi u procvatu, te pravih životnih vrijednosti, a svi ljubitelji deep housea uživat će u toplom, srcedrapajućem vokalu mlade Jaidene.

Svilenkasta, glatka, posve jasna ... nakon nekoliko kompletiranih i samostalnih indie albuma, dva Billboard klub singla i nekoliko međunarodno popularnih tonskih zapisa, uključujući 'Sunday', 'Flow' & 'Soul Size Love ', Jaidene Veda postala je prepoznatljiv glas kako underground klupske scene tako i 40 ponajboljih klubova širom svijeta. Surađivala je s umjetnicima kao što su Ursula Rucker, Joaquin 'Joe' Claussell, s Grammy nominiranim Joshom Milanom, bivšim članom dueta 'Blaze' Motown Recorda. Na listi producenata s kojima je surađivala našli su se Glen Underground, Jimpster, Ananda Project, Spinna & Osunlade.

Njene izvedbe su hvaljene kao neponovljive, često ju se opisuje kao 'Tracey Thorn modernog doba' ili  'Bjork i Sade u jednoj osobi', što ne čudi jer upravo, kako je rekla gostujući u emisiji Dobro jutro, Hrvatska, sluša glazbu te dvije glazbenice. U njujorškom Giant Step Recordsu prepoznali su njen višestruki talent na glazbenom natjecanju 'Next Step', što je dodatno potaknulo usporedbe s epohom zvanom 'naked music' koja je na nju utjecala od samih početaka.Jaidene je diplomirala zvučnu produkciju na filmskoj školi u Vancouveru, pa je nagrade dobivala i kao redateljica i zvučna dizajnerica na nekoliko međunarodnih filmskih festivala za izvrsnu video produkciju, te bila nominirana za najbolju eksperimentalnu i najbolju originalnu glazbu za svoj kratki filmski prvijenac 2005. Poznata je po eksperimentiranju sa spotovima za indie glazbu i kratkim filmovima te suradnji s kanadskim izvedbenim umjetnicima, što je rezultiralo gerilskim dokumentarcem o underground sceni u Calgaryju koja je itekako utjecala na mlađu Vedu. Njena novija nastojanja da usavrši svoje talente dovele su je 2015. do studija fotografije i rasvjete na Pariškoj akademiji umjetnosti. Dva njezina studijska djela odabrana su i uključena u izložbu 'The Body' svjetski poznatog fotografa Michaela Daksa u Francuskoj.

Pjevačica, tekstopisac, producentica, zvučna dizajnerica, redateljica, fotografkinja ... ova 'žena za sve' i ponosna 'uradi sam' umjetnica, uspješno je dovršila svoj peti projekt kako bi njeno najnovije djelo 'Heart Of Gold' ugledalo svjetlo dana. Već dobrano nahvaljeno od strane kritičara kao Vedin dosad najbolji uradak, ovaj album, financiran od strane obožavatelja, jedinstven je prikaz skladanja, produkcije, snimanja, videografije, fotografije te upravljanja velikim orkestrom gudačkih i jazz glazbenika, kolega pjevača, tekstopisaca i producenata širom svijeta preko Kanade, SAD, Velike Britanije, EU, Južne Afrike i Japana.

Veda je svijetu predstavila svoje kanadske korijene na mini turneji u lipnju i srpnju 2017. koja ju je dovela na pozornice u Bruxellesu, Barceloni, Portugalu, Londonu i završila u New Yorku.

Sutra u Aquariusu ima debitantski nastup u Zagrebu i Hrvatskoj. No, prije toga svoje pjevačko umijeće pokazala je u emisiji Dobro jutro, Hrvatska.