Počela 17. Festa Dubrovnik

Ususret blagdanu i festi dubrovačkog zaštitnika, svetoga Vlaha, već se 17. godinu koncem siječnja održava manifestacija humanitarnog karaktera 'Festa Dubrovnik'. Zabavno glazbeni program redovito je sačinjen od ponajboljih hrvatskih izvođača, uz likovne izložbe, radionice i kušaonice regionalnih vina, Festa za krajnji cilj ima humanitarnu namjenu pomoći najpotrebnijima i obnovi crkve sv.Vlaha.

Manifestacije je službeno otvorena u subotu, 20. siječnja u Teatru Bursa predstavljanjem knjige ‘Dundo Maroje’ Marina Držića na engleskom prijevodu, a u četvrtak, 25. siječnja nakon tradicionalnog grličanja u Crkvi svetog Vlaha slijedi Festa od klapa u Kazalištu Marina Držića, na kojoj će nastupiti četrnaest klapa.

Dan kasnije, u Noći muzeja, 26. siječnja, u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik održat će se 'Rock parada' desetak dubrovačkih bendova, a 27. siječnja slijedi koncert 'The Beatles Revival Orchestra' u Hotelu Valamar Lacroma. Na koncertu će uz Dubrovački simfonijski orkestar nastupiti bend Olje Dešića te Radojka Šverko, Neno Belan, Stijepo Gleđ Markos, Ines Tričković, Maja Grgić, Doris Kosović i Mia Negovetić.

Program se nastavlja 28. siječnja koncertom 'Dive u Svetom Vlahu' u Crkvi svetog Vlaha, uz nastup prvakinja Opere HNK Zagreb Dubravke Šeparović Mušović i Diane Hilje te Andree Marić i Jelene Štefanić uz kvartet DSO-a te pijanisticu Stefani Grbić. U četvrtak, 1. veljače otvorit će se izložba 'Naš Sveti Vlaho' u predvorju Kazališta Marina Držića u suorganizaciji Udruge likovnih umjetnika Dubrovnik.

Uz Festu od vina na Kandeloru 1. veljače te tradicionalnu radionicu autohtonih jela i vina gospodarske komore dan ranije, ove godine najavljen je i forum za dubrovačke privatne iznajmljivače.

Više o ovogodišnjoj Festi Dubrovnik za Dobro jutro, Hrvatska  govorili su Slobodan Nano Vlašić, predsjednik Udruge Festa Dubrovnik i Darija Mikulandra Žanetić, direktorica programa Feste Dubrovnik