Grad Vinkovci provodi projekt 'Vinkovci za plivanje'

Na vinkovačkom Dvoranskom plivalištu Lenije započela je provedba projekta 'Vinkovci za plivanje', u sklopu kojeg će u naredna dva mjeseca biti organizirana škola plivanja za ukupno 360 učenika 3. razreda vinkovačkh osnovnih škola, a sve troškove projekta pokrit će Grad Vinkovci.

Projekt će se provoditi prema programu Vinkovačkog plivačkog kluba koji je verificiran od Ministarstva znanosti i obrazovanja, a sadrži plivačke igre u vodi uz koje djeca na zabavan i kreativan način uče plivati.

Prepoznajući značaj koji bavljenje sportom, u ovom slučaju plivanje, ima za razvoj naše djece, Grad Vinkovci u cijelosti će pokriti troškove projekta", kazao je zamjenik vinkovačkog gradonačelnika Gabrijel Šokičić.

Program sadrži do 20 školskih sati obuke, a provodit će se kroz 10 dolazaka učenika u trajanju od dva školaska sata.

Pored obuke neplivača, programom je obuhvaćeno i korektivno plivanje te poduka leđne tehnike plivanja, naveo je Željko Ilić, direktor tvrtke Periska koja upravlja plivalištem Lenije i dodao kako je projekt "Vinkovci za plivanje" izvrstan primjer dobre prakse u sportskom odgoju djece, kao i suradnje gradskih vlasti i sportskih ustanova.

Predsjednik Plivačkog kluba Vinkovci Tomislav Šarić rekao je kako je plivanje jedan od najvažnijih sportova za razvoj djece. Osim što doprinosimo razvoju djece, ovakvim projektima naš klub dobiva i buduće nove plivače i članove kluba. Jako nam je važno da djeca kada prođu obuku plivanja ostaju u našem i drugim plivačkim klubovima u gradu i nastavljaju se baviti plivanjem, kazao je Šarić.