Ponos Hrvatske: David pomogao skupiti novac za liječenje prijatelja

Ponos Hrvatske utemeljen je još 2005. godine. Njime se želi odati priznanje ljudima koji su svojim djelima pokazali iznimnu ljudskost, nadahnuli druge ili učinili nešto zbog čega su primjer drugima: spasili živote, pokazali veliku dobrotu ili nevjerojatnu hrabrosti i požrtvovnost.

Svim malim ljudima koji su napravili veliko djelo Udruga 'Ponos Hrvatske' već po 13. put dodjeljuje godišnja priznanja za hrabrost i humanost. U emisijama Dobro jutro, Hrvatska i Dobar dan, Hrvatska vidjet ćemo 15 priča dosad nepoznatih, hrabrih junaka.

U malome dječaku veliko srce i eksplozija energije, tako bismo ukratko mogli opisati 8-godišnjeg Đakovčanina Davida Jamnića. Kako bi pomogao prijatelju i susjedu, u svojoj je školi prodao sve karte za humanitarni koncert. Prihod je bio namijenjen za pomoć u liječenju dječaka Marka Žigrija. On se od svoje druge godine bori s teškom zloćudnom bolešću, što je i financijski iscpilo obitelj, pa je pokrenuta inicijativa da se organizira dobrotvorni koncert na koji su se đakovački izvođači spremno odazvali.

David je u svemu imao ključnu ulogu i zato je on Ponos Hrvatske: