Najbolji komorni sastav Hrvatske

Šibenik je poznati rasadnik glazbenih talenata. Potvrđuje to i priča o Lani Plančić i Zvonimiru Perkoviću. Državni prvaci u sviranju violine i violončela, udružili su gudala u duo. Rezultat: prva nagrada na državnom nadmetanju komornih sastava!

Lana Plančić pohađa 2. razred Gimnazije i 3. razred Glazbene škole Ivana Lukačića u Šibeniku. Violinu svira od svoje 8. godine. Zvonimir Perković đak je 3. razreda GŠ Ivana Lukačića i 2. razreda šibenske gimnazije, a violončelo svira od svoje 9. godine života. Prva nagrada na Regionalnom natjecanju odvela ih je na državno. Uz zahtjevni repertoar po izboru njihove mentorice Marije Čače.Tamo su sudjelovali u kategoriji dua, druga kategorija - srednje glazbene škole. Bila je iznimno jaka konkurencija - 12 natjecatelja odnosno 12 dua. I oni su bili među prvim nagradama,  otkriva profesorica Čače.

Svatko je od njih već pokorio glazbenu Hrvatsku - državni su prvaci na svojim instrumentima. Za druženje s njima gust dnevni raspored ostavlja im uglavnom - večernje sate. Zvonimir dnevno vježba najmanje dva sata, baš kao i Lana koji nedostatak vremena hvata vikendima. I budućnost vide s gudalom u ruci. Kao buduće iznimne profesionalne glazbenike i vidi ih i profesorica. To je baš jedna visoka razina sviranja i vježbanja, talenta. Upisat će akademiju 100 % i imati briljantne karijere! To je sigurno.

Lani i Zvonimiru rijetko je ovo iskustvo u komornom sastavu. Profesorici, koja broji puno natjecanja - solističkih - prvijenac u ulozi mentorice! Prvo pa - prvonagrađeno!