Što se krije iza kulisa grada

Što se krije iza kulisa grada u kojem trenutačno živi i studira, otkriva mlada mlada dizajnerica i ilustratorica Hana Tintor novim ciklusom radova inspiranih životom u Cambridgeu, svjetski poznatom studentskom gradu.

Radovima je zapravo pokušala opisati svoju svakodnevicu, otkriti ono što se iza toga krije u mojoj glavi...  Svaki grad ima svoj život, kaže Hana Tintor, a čine ga životi njegovih ljudi. Oni se isprepleću svakodnevnim susretima i ritualima, stvarajući slike i priče na velikoj gradskoj pozornici. Svatko dobiva svoju ulogu u velikoj gradskoj predstavi, a iza kulisa vodi se drugačiji život, tajnovit i skriven iza pogleda.

Hana je svestrana mlada djevojka, a uz likovnu umjetnost i dizajn, velika joj je ljubav i kazalište čiji se tragovi osjete i u njezinim likovnim djelima. S četiri sam godine krenula na lutkarstvo u ZKM-u i bila sam tamo 12 godina, To je definitivno utjecalo na moj način razmišljanja i izražavanja.  Više se izrazim prčkajući po stvarima nego riječima i slovima... Malo sam zapostavila kazalište, ali uvijek mi je u glavi i voljela bih mu se vratiti.

Ne samo u kazalište nego i u rodni Zagreb jer, kaže Hana, kod kuće je ipak najljepše. Njezinu izložbu možete pogledati do 28. siječnja u galeriji kluba Botaničar.