Sajam antikviteta u osječkoj Tvrđi

Nakon što je medijska kuća Glas Slavonije najavila da se povlači iz organizacije Sajma antikviteta u osječkoj Tvrđi, upitno je postalo i njegovo održavanje. To je izazvalo i reakciju Osječana, ali i izlagača i gradskih vijećnika. Dobra je vijest da će sajma ipak biti.

Već više od desetljeća, svake prve subote u mjesecu u Tvrđi se održava Sajam antikviteta. Postao je prepoznatljivi osječki brend i prava turistička atrakcija. Dolaze na njega iz cijele Hrvatske, ali i iz okolnih zemalja - Srbije i Mađarske. Mnogi će reći da je sajam istovremeno i društveni i trgovački fenomen, a na kraju i povijesni jer se na njemu mogu uglavnom povijesne stvari kupiti. To je na kraju pravi Sajam starina. Ali i mjesto okupljanja i druženja. No nakon što je Glas Slavonije najavio da se zbog financijske neisplativosti Sajam gasi, to je izazvalo burnu reakciju mnogih. Kako izlagača tako i redovnih posjetitelja. Reagirali su i gradski vijećnici, mogli bismo reći, složno. Brza akcija zahtijevala je brzu reakciju. Tako su Grad Osijek i Turistička zajednica preuzeli organizaciju sajma, pa će se na prostoru u prekrasnoj Tvrđi na Sajmu antikviteta uživati i dalje svake prve subote u mjesecu. Najavljeni su i novi sadržaji, još više štandova, ali i nova cijena najma štanda - manja od dosadašnje.

Nadaju se izlagači da s novim organizatorima neće više sami morati čistiti snijeg s trga prije otvaranja sajma. A jedno je sigurno - s tako raznolikom ponudom osječki Sajam antikviteta prerastao je u puno više od prvobitne ideje, pa se izlagači nadaju da bi uskoro mogli imati sajam ne samo jednu subotu na mjesec.