Priznanja za najdoktora i najsestru za 2017.

Udruga hrvatskih pacijenata (UHP) po dvanaesti puta je izabrala najdoktora i najsestru. Za 2017. godinu ta su priznanja, na temelju mišljenja pacijenata, dodijeljena medicinskoj sestri Svjetlani Brborović, zaposlenoj u zagrebačkom Domu zdravlja Istok u Ivanjoj Reci, te liječniku Robertu Buljubašiću, kirurgu i ortopedu traumatologu iz Kliničke bolnice Dubrava.

Zahvalnice za predani rad i povjerenje koje su im iskazali pacijenti uručili su im predsjednik UHP-a Marijo Drlje i ministar zdravstva Milan Kujundžić.

Najsestra Svjetlana Brborović više je od 25 godina zaposlena u ordinaciji opće medicine u Ivanjoj Reci. Kaže kako svoj posao radi sa zadovoljstvom, a s pacijentima svakodnevno dijeli dobro i zlo. Ipak, priznanje ju je iznenadilo.

Priznanje za nadoktora za 2017. primio je 42-godišnji Robert Buljubašić, koji u KB-u Dubrava radi od 2005. Tamo je završio specijalizaciju iz kirurgije i subspecijalizaciju iz traumatologije i ortopedije, a trenutno je pred doktoratom.

Najsestri i najliječniku čestitao je ministar Kujundžić rekavši kako je to prilika da se na simbolički način pokaže zahvalnost ljudima koji imaju izvanredan odnos prema pacijentima.