Katarina Kutnar večeras u ciklusu Zlatni Zagreb

Nakon Zlatne dvorane u Opatičkoj 10, ciklus 'Zlatni Zagreb' ove sezone 'otkriva' još jednu palaču na Gornjemu gradu u Zagrebu i predstavlja je najširoj publici – u Palači Dverce večeras nastupa mlada violinistica Katarina Kutnar. 

Palača Dverce u 19. stoljeću bila je jedno od središta društvenoga i kulturnog života Gornjega grada, a njezina posljednja privatna vlasnica, kontesa Klotilda Buratti u raskošnoj plesnoj dvorani na prvom katu priređivala je raznolika primanja i zabave. Njezinom voljom palača je 1912. darovana gradu Zagrebu kao rezidencija za svečanosti i primanja, a ciklus 'Zlatni Zagreb' otvara je zainteresiranim posjetiteljima, koji će kroz nastupe naših najboljih mladih glazbenika uživati u njezinu jedinstvenom sjaju.

Katarina Kutnar prvi je javni nastup imala sa šest godina, a prvu 1. nagradu osvojila je već godinu kasnije. Dobitnica je najviših nagrada s brojnih hrvatskih i međunarodnih natjecanja, a predstavljala je Hrvatsku i na Euroviziji mladih glazbenika u Beču 2012. Vrsna mlada violinistica, potekla iz obitelji glazbenika, a trenutačno se usavršava u Weimaru. Za nastup u ciklusu 'Zlatni Zagreb' u pratnji pijanista Domagoja Gušćića pripremila je atraktivni program koji će otvoriti virtuoznom Baladom za violinu solo  belgijskoga violinista i skladatelja Eugènea Ysaÿea. Slijedi atraktivna Sonata za violinu i klavir  turskoga pijanista i skladatelja Fazila Saya, dok program zaključuje antologijska Sonata u A-duru  francuskoga orguljaša i skladatelja Césara Francka.

Večerašnji koncert  iz Palače Dverce, najavila je Katarina uz pratnju Domagoja u emisiji Dobro jutro, Hrvatska.