Novska želi postati središte industrije računalnih igara

Novska i Sisačko-moslavačka županija žele postati hrvatsko središte industrije računalnih igara, istaknuto je na predstavljanju poduzetničkog inkubatora PISMO - Novska, prvoga hrvatskog inkubatora "gaming" industrije.

Riječ je o investiciji od 25 milijuna kuna u sklopu koje se obnavljaju dvije zgrade u Novskoj u kojoj bi trebali biti prostori za 16 tvrtki.

Projekt se ostvaruje na temelju poziva" Razvoj poslovne infrastrukture" koji je raspisalo Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, a provode ga Razvojna agencija SIMORA i partneri - Sisačko-moslavačka županija i Razvojna agencija Zagreb-TPZ. Realizirat će se u nekoliko faza, a krajem rujna 2019. godine trebao bi biti završen.

Predstavnik Klastera hrvatskih proizvođača računalnih igara Andrej Kovačević iznio je kako je u Hrvatskoj od 2009. godine u toj industriji zaposlenost rasla po godišnjoj stopi od 30 posto, a prihodi 50 posto. Po njegovim podacima, 2009. godine u gaming industriji u Hrvatskoj radilo je 19 djelatnika, a njihov trenutni broj procjenjuje se između 600 i 700.