Grad Sisak časti besplatnim klizanjem u novoj Ledenoj dvorani

Nakon radova koji su trajali tek osam mjeseci, vrata klizačima i hokejašima otvara sisačka Ledena dvorana, jedan od važnijih objekata sisačke gradske vlasti, koja se osim za ledene sportove može koristiti i za druge sportske, glazbene i slične priredbe.

Novi je objekt izgrađen na mjestu ranijeg otvorenog klizališta, ima 2000 sjedećih mjesta i sve druge nužne prostore.

Izgradnja u dvije faze, stajala je ukupno oko 34 milijuna kuna, a u gradskoj upravi tvrde kako nije bilo probijanja troškova. Dvoranu su u petak obišli i predstavnici Hrvatskog saveza hokeja na ledu, čiji je predsjednik Nikola Švigir izjavio kako novo sisačko klizalište zadovoljava sve uvjete za održavanje međunarodnih hokejaških utakmica.

Probni rad dvorane počinje danas, 27. siječnja, što je ujedno i početak sezone klizanja u Sisku.

Kako je priopćeno iz Grada Siska, u subotu i nedjelju će klizanje za građanstvo biti besplatno od 10 do 22 sata uz glazbene hitove. Za klizače je organizirano iznajmljivanje klizaljki, a klizačima i posjetiteljima su na raspolaganju čaj, kuhano vino i kuhane kobasice, uz poklon iznenađenja.

Besplatno će klizanje biti i nadalje, radnim danom od 9 do 12.30, te 17 do 19.30 sati, a u dane vikenda od 10 do 13, te 16.30 do 19 sati.