Večeras na HRT-u dodjela nagrade Ponos Hrvatske

Hrvatska radiotelevizija i ove godine prenosi svečanu dodjelu nagrade Ponos Hrvatske. U petak 2. veljače na Drugome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 2) u večernjemu je terminu na rasporedu svečana dodjela nagrada herojima koji su svojom hrabrošću, humanošću, poštenjem i dobrotom obilježili 2017. godinu.

Ponos Hrvatske nagrada je koja se dodjeljuje još od 2005. godine. Njome se želi odati priznanje ljudima koji su svojim djelima pokazali iznimnu ljudskost, nadahnuli druge ili učinili nešto zbog čega su primjer drugima. Nagrada se dodjeljuje pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović.

Herojske su priče ovogodišnjih kandidata dostupne na mrežnim stranicama Hrvatske radiotelevizije hrt.hr, a gledatelji ih imaju priliku upoznati i kroz reportaže u HRT-ovim emisijama Dobro jutro, Hrvatska te Dobar dan, Hrvatska. Priznanje dobitnicima nagrade dalo je i tridesetak hrvatskih glazbenika. Okupljeni u Band Aid na čelu sa skladateljem Zrinkom Tutićem snimili su novi videospot za himnu posvećenu svim dosadašnjim i budućim herojima. Najboljih petnaest od osamdesetak prijavljenih priča birali su ovogodišnji članovi ocjenjivačkoga suda u sastavu: glumica Slavica Knežević, predstavnica Hrvatske radiotelevizije Ivana Vilović, ravnatelj Klinike za dječje bolesti Zagreb dr. Zoran Bahtijarević, glavni urednik dnevnoga lista 24 sata Goran Gavranović te reporterka dnevnoga lista 24 sata koja je ujedno i predstavnica udruge Ponos Hrvatske Iva Milotić.

Kao i svake godine, slavimo dobrotu i humanost, a nagrada Ponos Hrvatske dokaz je da ne oskudijevamo u plemenitim, hrabrim i požrtvovnim ljudima. Svečana će dodjela nagrada biti uronjena u duh pedesetih i šezdesetih godina prošloga stoljeća kad je sve bilo nekako sporije, humanije, kad su se živjela neka druga, po mnogima, bolja vremena. U glazbenome dijelu programa nastupit će Gabi Novak, Beti Jurković, Drago Mlinarec i Miro Ungar. Posebno nas raduje što ćemo u kratkoj voditeljskoj ulozi vidjeti i velike HRT-ove zvijezde, naše doajenke Željku Fattorini i Vesnu Spinčić Prelog. Cijelu večer možemo i ovako opisati: vremena koja volimo i pamtimo oplemenjena ljudima koji u nama bude osjećaj ponosa, poručuje urednica prijenosa svečanosti dodjele nagrade Ponos Hrvatske Andrijana Škorput

Svečana dodjela nagrada održat će se u Plaza Event Centru u Zagrebu, a gledatelji će je moći pratiti na Drugome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 2) te putem mobilnih uređaja, tableta i računala s pomoću multimedijske usluge HRTi.

Urednica je Andrijana Škorput, redatelj Mario Kovač, a voditelji su Iva Šulentić i Duško Ćurlić. Hrvatska radiotelevizija (HRT) projekt Ponos Hrvatske ostvaruje u suradnji s dnevnim listom 24 sata i udrugom Ponos Hrvatske.