Emisija Povratak u budućnost koncertom slavi 20. rođendan

Jedna od najdugovječnijih emisija Drugoga programa Hrvatskog radija (HRT – HR 2) Povratak u budućnost proslavit će dva desetljeća emitiranja koncertom koji će se održati u četvrtak 1. veljače 2018. godine u koncertnome studiju Hrvatske radiotelevizije Zvonimir Bajsić. Ulaz je besplatan, a izravan prijenos na Drugome programu Hrvatskoga radija (HRT – HR 2).

Autor i voditelj emisije je Robert Mareković koji već dvadeset godina educira i zabavlja generacije svojim poznavanjem glazbe pedesetih, šezdesetih i sedamdesetih godina prošloga stoljeća. Kroz dvadeset godina plovili smo rock and roll vodama, slušali soul, žalovali uz blues, plesali funky, a glavni heroji emisije bili su i jesu Elvis Presley, The Beatles, Beach Boys, Rolling Stones, Aretha Franklin, podsjetio je Mareković koji je putovao po Europi i Americi te su slušatelji zahvaljujući tome mogli čuti i eksluzivna javljanja te izvještaje iz Memphisa, Nashvillea, New Orleansa, Londona, Las Vegasa, Liverpoola, Beča, Minhena, s koncerata Rolling Stonesa, Rayja Charlesa, Chucka Berryja, Briana Setzera, Paula McCartneyja i drugih.

Posebnost je emisije i emitiranje glazbe s vinila, što je čini osobitom na ovim prostorima, ističe Robert Mareković.

Karte za koncert su besplatne ali budući da je broj mjesta ograničen, potrebno je rezervirati ulaznice putem Facebook stranice Drugoga programa Hrvatskog radija (HRT – HR 2) ili besplatnoga info telefona 0800 0022.