Otvorenjem natječaja za nagradu 'Nikola Tesla - Genij za budućnost' počeli Teslini dani

U okviru tradicionalnih Dana Nikole Tesle, danas je otvoren natječaj za godišnju nagradu 'Nikola Tesla Genij za budućnost' u kojem mogu sudjelovati i najmlađi.

Natječaj udruge 'Nikola Tesla - genij za budućnost' ide devetu godinu zaredom i organiziran je u tri kategorije - prijave na natječaj primaju se za najbolji kreativni i inovativni proizvod, uporabni predmet ili suvenir inspiriran likom i djelom Nikole Tesle odnosno za repliku Teslinog izuma, kao i za projekte iz područja proširenog Teslinog djelovanja poput zaštite okoliša i obnovljivih izvora energije, a za djecu i mlade priređen je kviz na kojem će moći provjeriti svoje znanje iz fizike i opće znanje o Tesli.

Otvorenjem natječaja započeli su ovogodišnji Dani Nikole Tesle koje već tradicionalno u povodu obljetnice Tesline smrti organizira Tehnički muzej 'Nikola Tesla' u Zagrebu.

Organizatori su upriličili i panel raspravu koju je moderirala Danijela Pustahija Musulin iz Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih (ASOO). U središtu rasprave bili su izazovi mladim generacijama u odnosu na Teslino djelo jučer, danas i sutra.

Drugog dana manifestacije, 31. siječnja, u 18 sati predavanje na temu 'Nikola Tesla u oku mladih inovatora' održat će jedan od najuspješnijih mladih hrvatskih inovatora Ivan Kožar, dobitnik godišnje nagrade 'Nikola Tesla Genij za budućnost'.

U četvrtak 1. veljače predavanje o 'Novom licu Tesline genijalnosti' održat će poznati fizičar, akademik Vladimir Paar.

Više o Danima Nikole Tesle za Dobro jutro  govorili su Renato Filipin, viši kustos u Tehničkom muzeju Nikola Tesla i Dragica Mihajlović, predsjednica Udruge Nikola Tesla - genij za budućnost.