Monografija koja spaja hrvatski i crnogorski dio Jadrana

Prelijepi krajolici, očuvana priroda i bogato kulturno naslijeđe jadranski su aduti koji privlače mnogobrojne turiste, a atraktivno izdanje Croatia & Montenegro predstavlja to bogatstvo na šest jezika.

Ova monografija ima potencijal da postane mnogo više od suvenira,  istaknuo je naš poznati pisac i novinar Zlatko Gall, koji je predstavljajući izdanje dodao: Ona doista može poslužiti kao ozbiljna monografija koja će nekoga u dalekim zemljama upoznati s fantastičnim prirodnim ljepotama priobalja, ali i zaleđa koje imamo na Jadranu.

Prvobitna ideja bila je napraviti monografiju o istočnoj jadranskoj obali - od Istre do Boke. Nije nam uspjelo - morali smo dodati Visovac, unutrašnjost Istre, a onda zašto ne i Plitvice... Na kraju smo dodali sve naše nacionalne parkove, parkove prirode i neke krajeve koji nisu zaštićeni iako vjerujem da bi trebali biti,  kaže urednica izdanja Tanja Tomaš.

Jadransko more posebno je zanimljiv povijesni prostor koji su dotaknule sve velike civilizacije i ostavile na njemu trag. Stoga ne čudi da je monografija u samo nekoliko dana u dalekom Meksiku i Australiji prodana u nekoliko tisuća primjeraka.