Penelope Cruz dobit će počasnog Cesara u ožujku

Španjolska glumica Penelope Cruz dobit će počasnog Cesara 2. ožujka u Parizu, na 43. svečanoj godišnjoj dodjeli nagrada francuske kinematografije, objavila je Francuska akademija filmskih znanosti i umjetnosti.

Muza velikih redatelja, zadivljujuća latinska ljepotica, neodoljiva je od svoje prve uloge na filmu u 16. godini u filmu 'Šunka, šunka' koji je smjesta svrstava među najveće glumice budućnosti, istaknuli su organizatori francuske filmske nagrade Cesar.

Sa španjolskim redateljem Pedrom Almodovarom, Penelope Cruz snimila je pet filmova: 'Koža u kojoj živim', 'Sve o mojoj majci', 'Slomljeni zagrljaji', 'Putnici ljubavnici' i 'Vraćam se'.

Penelope Cruz ima sposobnost da zasja kako u međunarodnim produkcijama tako i u intimističkim filmovima, bilo ispred kamere Ridleyja Scotta, Roba Marshalla, Kennetha Branagha, Fernanda Truebe ili Asghara Farhadija s kim je upravo završila snimanje filma 'Todos Lo Saben' koji izlazi u svibnju, dodaje Akademija.

Četrdeset treća dodjela Cesara bit će posvećena francuskoj glumici Jeanne Moreau, preminuloj u srpnju 2017. Večer će otvoriti francuska glumica i pjevačica Vanessa Paradis.