Osmaši napravili prve razglednice Moravica

U Osnovnoj školi Nikola Tesla u Moravicama učenici su osmislili prve razglednice svojega mjesta. Stvorili su veliku kolekciju i šalju ih u cijeli svijet, a sve je počelo od dopisivanja na internetu u sklopu projekta pen-pal.

Svojim novim prijateljima, koje su upoznali dopisujući se preko interneta, učenici osmog razreda poslali su fotografije svojega mjesta. Te je fotografije uslikala bivša učenica njihove škole Natalija Dokmanović, inače zaljubljenica u fotografiju, a oni su ih na nagovor profesorice engleskog jezika iskoristili za izradu razglednica.

Projekt smo pokrenuli prvenstveno zato što je to izvrsna prilika da vježbaju i usavrše engleski jezik,  kaže profesorica engleskog jezika u OŠ Nikole Tesle u Moravicama Davorka Nekić.

Djeca su s veseljem sudjelovala u stvaranju razglednica Moravica jer na taj način promoviraju svoje mjesto u svijetu, a razglednice su poslali u nekoliko država na čak 4 kontinenta, primjerice u Brazil, Meksiko, Španjolsku i Maroko
Razglednice su prilično lijepe jer pokazuju ljepotu Moravica. Do sada smo imali samo razglednice s motivima Severina, Moravica i Vrbovskog, a nikada nismo imali svoje razglednice,  priča učenica Samanta Trbović, a njezin kolega Filip Šterner dodaje: Razglednice su lijepo ispale. Svaka čast autorici. Mislim da će se sviđati i djeci koja će ih dobiti razglednice i vidjeti u kakvoj ljepoti živimo.

S pripremom za tisak razglednica polaznicima škole Nikola Tesla pomogao je također bivši učenik ove škole pa se može reći da su razglednice u potpunosti autohtoni moravički proizvod.