Novi projekti za djecu i roditelje Centra 'Pričaj mi'

Nakon uspješne godine u kojoj su distribuirali didaktičko pomagalo kutiju 'Ku-kuc' u Centru za psihološku podršku i razvoj 'Pričaj mi', u novu su godinu ušli sa zanimljivim projektima za djecu i njihove roditelje. Tri besplatna ciklusa radionica započinju krajem siječnja, a svoje mjesto možete rezervirati prijavom koje su započele ovoga tjedna.

Jako smo sretni i uzbuđeni jer smo pripremili nešto posebno za male i velike. Od nove godine svi će naći ponešto za sebe u našem toplom prostoru. Zajedno ćemo maštati, pisati priče, dijeliti iskustva, opuštati se i učiti, kazala je predsjednica Centra 'Pričaj mi' psihologinja Katarina Lončarić, posebno istaknuvši doprinos suradnika koji su marljivo razrađivali radionice proteklih mjeseci.

Do sretnih trenutaka

'Tri, dva, jedan – igra' radionica je namijenjena djeci u dobi od 4 do 7 godina na kojoj će djeca predškolske i rane školske dobi rješavati zagonetke, dovršavati različite priče, učiti o sebi i drugima, glumiti životinje, razgovarati o spravama za letenje … Radionice će svake srijede, počevši od 31. siječnja, od 17.30 do 18.30 sati, voditi radna terapeutkinja Marija Blažeković i psihologinja Katarina Šimić. Organizatori obećavaju da će djeca uživati stvarajući nove stvari koje će ih osnažiti i dovesti do sretnih i radosnih trenutaka.

Škola kreativnog pisanja

U Centru 'Pričaj mi' također rade na osnivanju kolonije pisaca. Zato pokreću zanimljivu radionicu – 'Hrkalovu školicu kreativnog pisanja' za djecu između 8 i 12 godina, a vodit će je spisateljica, novinarka i velika kreativka Jelena Pervan. Ciklus radionica o kreativnom pisanju održavat će se ponedjeljkom od 17.30 do 18.30 sati, a program će završiti književnom večeri. Probudite svoje kreativce i dajte im da nauče nešto posebno – pozivaju na projekt škole kreativnog pisanja koji započinje 5. veljače.

Pet minuta za mene

Jačanje roditeljskih kompetencija, pružanje ideja za kreativno igranje s djecom, iznošenje prijedloga kako se opustiti i darovati sebi pet minuta – u središtu je radionica za roditelje kojima svakodnevni posao ne ostavlja dovoljno vremena za vlastite potrebe. U Centru 'Pričaj mi' tako pozivaju roditelje da od 1. veljače četvrtkom između 17.30 i 18.30 sati svrate nakon posla u njihov prostor u Jagićevoj ulici 11 na šalicu domaćega čaja i sudjeluju u korisnim aktivnostima i razgovorima koje će moderirati dvije psihologinje – Antonia Ćosić i Ana Mužak.

Sve su radionice besplatne, financira ih Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a budući da je broj mjesta ograničen prijavite se što ranije na e-mail adresu: info@pricajmi.hr.