Pavel i Detour za Dan zaljubljenih u Lisinskom

Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog u Zagrebu obilježit će Dan zaljubljenih velikim zajedničkim koncertom glazbenih skupina Pavel i Detour u srijedu 14. veljače, u kojemu će se na pozornici Velike dvorane izmjenjivati i nadopunjavati u izvedbi svojih najpopularnijih ljubavnih balada.

Njihovi se hitovi neprestano vrte na radijskim postajama, ne izlaze ni iz srca obožavatelja. Dugogodišnje djelovanje na domaćoj glazbenoj sceni dovelo ih je do samog vrha, uz mnogobrojna priznanja publike i kritike, stoji u najavi.

Prije samo nekoliko dana publiku je oduševila ljubavna SF priča Detoura, ispričana u spotu za pjesmu "Bez tebe" koja je već zasjela na prva mjesta top ljestvica, a stalna je postava svih radijskih postaja u Hrvatskoj.

Uspješnu solo karijeru lansirala je pjevačica Pavela, Antonia Matković Šerić iza koje su dva singla "Bolji smo" i "Pozitivizam", s kojim se predstavila na nedavnom Zagrebačkom festivalu.

Znak je to da ta dva benda vladaju domaćom pop scenom, a u Lisinski donose svoje najljepše ljubavne balade, kao što su 'Srce veliko', 'Snijeg', 'Daleko' i 'Plešem sama' Detoura ili 'Poslije nas', 'Čuvaj me' i 'Zbog tebe' Pavela, ističe se u najavi.

Osnovnim bendovskim postavama pridružit će se gudački kvartet, brass sekcija i percussion pa će tako na pozornici Lisinskog biti ukupno 25 glazbenika.

Detour je danas prepoznatljiv među poklonicima kvalitetnog, suvremenog, elektroakustičkog pop-zvuka, bržeg i plesnijeg ritma, obogaćenog povremeno drum'n'bassom i ponekom country notom. Treći studijski album "A što ak' ja..." pokazao se prijelomnim u njihovu djelovanju, katapultirajući ih u status velike glazbene pop-atrakcije u regiji.

Album s hit singlovima "Srce veliko", "Snijeg", "Daleko" i "Plešem sama", osigurao je Detouru visoka mjesta u većini godišnjih izbora te Porina za najbolji pop-album u 2014. godini.
Pavel u Koktel-baru o ljubavi i glazbi
Početkom 2016. godine frontmen grupe Nenad Borgudan potpisuje možda najuspješniji uradak u svojem autorskom djelovanju, pjesmu "Zaljubila sam se", koja im je 2017. donijela još jednog Porina, i to u kategorijama Pjesma godine i Najbolja izvedba grupe s vokalom.

Ništa manje uspješan Pavel, predvođen autorom Aljošom Šerićem, već deset godina svojim pjesmama pretežito akustičnog pop-izričaja uljepšava eter domaćih radiopostaja. Njihove su pjesme među najemitiranijim pjesmama prema godišnjim službenim listama. Posebno se to odnosi na "Poslije nas" i "Čuvaj me", za koju su osvojili Porina za Aranžman godine.

Svakim albumom dobivaju izvrsne kritike, kao i brojne nominacije za prestižne kategorije diskografske nagrade Porin (Pjesma godine i Album godine). Ako se pita publika, pjesma 'Zbog tebe', do danas je sigurno jedan od njihovih najvećih hitova, a publika u Lisinskom imat će priliku uvjeriti se i zašto, ističu iz Lisinskog, te poručuju: "Prepustite se ljubavi, prepustite se Pavelu i Detouru. Jedan osjećaj, dva doživljaja - provedite Valentinovo u Lisinskom!".