Prljavo kazalište koncertom u Osijeku obilježava 40 godina djelovanja

Koncertom u osječkoj dvorani 'Gradski vrt' 9. veljače hrvatski rock bend Prljavo kazalište obilježit će 40 godina djelovanja na glazbenoj sceni, a to će biti i početak svjetske turneje u povodu te velike obljetnice.

Pjevač Prljavog kazališta Mladen Bodalec rekao je kako će to biti prvi koncert u dvorani 'Gradski vrt' i time veliki izazov, ali vjeruje da će nakon brojnih gostovanja benda u Osijeku i taj nastup biti uspješan. Koncert je zamišljen kao retrospektiva najboljeg i najreprezentativnijeg što je ostalo iza benda, sa svim pjesmama koje su ljudi voljeli i koje prelaze s generacije na generaciju slušatelja, kazao je Bodalec.

Smatra kako je 40 godina djelovanja 'respektabilan broj i u svjetskim okvirima', a nakon osječkog koncerta uslijedit će svjetska turneja, koja će obuhvatiti Australiju, Ameriku i Kanadu. Organizatorica koncerta Melita Dobošević pozvala je mlade bendove iz cijele Slavonije da se kandidiraju za predgrupu Prljavom kazalištu i tako se promoviraju. Već je stiglo devet prijava, a stručni žiri odabrat će najbolje kandidate.

U emisiji Dobro jutro, Hrvatska, glazbeni kritičar HRT-a, Ante Batinović govorio je o ovoj velikoj obljetnici Prljavog kazališta.