Dodijeljene nagrade Ponos Hrvatske

Večeras su dodijeljene nagrade za humanost, hrabrost, poštenje i dobrotu Ponos Hrvatske. Dobitnici su svojim su djelima i dobrim namjerama stvarali pozitivno ozračje na lokalnoj i široj razini te pokazali kako je ljudskost jedina trajna vrijednost.

Okupljenima se uvodno obratio izaslanik premijera Andreja Plenkovića - ministar obrane Damir Krstičević. Zahvalio se dobitnicima na njihovoj požrtvovnosti. Putem videolinka dobitnicima je čestitala predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović pod čijim se visokim pokroviteljstvom Ponos Hrvatske i dodjeljuje. 

Dobitnike nagrade izabrao je ocjenjivački sud u sastavu: glumica Slavica Knežević, ravnatelj Klinike za dječje bolesti Zagreb Zoran Bahtijarević, predstavnica Hrvatske radiotelevizije Ivana Vilović, glavni urednik 24 sata Goran Gavranović te predstavnica udruge Ponos Hrvatske, reporterka 24 sata Iva Milotić.

Ovogodišnji laureati su: Vojska i vatrogasci, Marinko Orsag, Davor Špoljar i Dejan Kočiš, Tin Brolich, Ivana Barbić i Damir Kranjčec, Vjera Matulić i Dražen Predovan, Marina Drašković, Marijo Jalić, David Jamnić, Nikola Kuzmičić, Bruno Lukić i Vladimir Žganjer, Andrej Vlašimsky, Vesna Mišak, obitelj Šarić i obitelj Cvečić, Tornado i Marko Krtinić.

Na dodjeli nagrada nastupili su Gabi Novak, Beti Jurković, Drago Mlinarec i Miro Ungar. Priznanje dobitnicima nagrade dalo je i tridesetak hrvatskih glazbenika. Okupljeni u Band Aid na čelu sa skladateljem Zrinkom Tutićem snimili su svojevrsnu himnu posvećenu svim dosadašnjim i budućim herojima.

Dodjelu su vodili Iva Šulentić i Duško Ćurlić a u kratkoj voditeljskoj ulozi pojavile su se i velike HRT-ove zvijezde, doajenke Željka Fattorini i Vesna Spinčić Prelog.  

Ovaj projekt HRT ostvaruje u suradnji s dnevnim listom 24 sata i udrugom Ponos Hrvatske. Tijekom 13 godina više je od dvjesto ljudi u Hrvatskoj dobilo priznanje Ponos Hrvatske. Njihove su priče dostupne na mrežnim stranicama Hrvatske radiotelevizije, a gledatelji su ih imali prigode upoznati i u emisijama Dobro jutro, Hrvatska te Dobar dan, Hrvatska.