Contemporary, yet fun!

Ansambl Antiphonus, pod ravnanjem umjetničkog voditelja i dirigenta Tomislava Fačinija u Muzeju za umjetnost i obrt - Muzeju dobrog zvuka večeras u 20 sati priređuje prvi ovogodišnji koncert – Contemporary, yet fun!

Pod ovom pseudokrilaticom krije se, zapravo, mamac vjernoj publici Antiphonusa, a pogotovo onima među njima, koji ne vole suvremenu glazbu. Kako je rekao maestro Tomislav Fačini, koncert su osmislili baš za njih i za one koji se vesele iznenađenjima i rado se izlažu riziku, pa iako i uz estetske ograde; na koncu, koji djelo krasi, koncert je i za sve one koji Antiphonus redovito prate.

Na programu su četiri Nonsens-madrigala Györgyja Sándora Ligetija, na tekstove Carrollove Alice u zemlji čudesa ili teutonskog dječjeg poučnog štiva Struwwelpeter, sve tri autorove skladbe za čembalo pod prstima Pavla Mašića, od čega poneke na novom akademskom virginalu (da ne skuplja prašinu na broju 12) naslova Continuum, Passacagia ungherese i Hungarian Rock; zatim nekoliko morceaux minimalistiques perkusivne provenijencije, dvije parlando burleske, a tu je i par uobičajenih ex tempora...(gosti iznenađenja, hostese i sl.),  najavljuje maestro Fačini.

Tomislav Fačini večerašnji koncert najavio je u emisiji Dobar dan, Hrvatska.