Obnovljen Frankopanski kaštel u Bakru, slijedi uređenje muzeja

Kulturno - turističku rutu 'Putovima Frankopana' čini sedamnaest kaštela i utvrđenih gradova te tri sakralna kompleksa, od Krka do Vinodolskog zaleđa i Gorskoga kotara. Za taj je projekt Primorsko-goranskoj županiji iz strukturnih fondova Europske unije odobreno više od 47 milijuna kuna.

Ostatak do 61 milijun, koliko je vrijedan projekt, zajednički financiraju jedinice lokalne samouprave s partnerima te Primorsko-goranska županija.

Nakon završetka rekonstrukcije međukatne konstrukcije zapuštenog Frankopanskog kaštela u gradu Bakru, danas su ga imali priliku obići novinari.

Radovi na rekonstrukciji vrijedni gotovo 780 tisuća kuna završeni su prosincu prošle godine. Slijedi uređenju interpretacijskog centra, a planira se da će u kaštelu biti smješten i Muzej Grada Bakra.

Danas je, uz glazbu i kostime iz doba Frankopana, pratnju bakarske straže te čašćenje bakarskim baškotom i Bakarskom vodicom održano prigodno druženje i obilazak s novinarima kao početak nove kulturno-turističke ponude Grada Bakra, potaknute sudjelovanjem u projektu 'Putevima Fankopana'.