Humanitarna proslava 13. stand-up rođendana

Stand-up komedija u Hrvatskoj postoji već 13 godina, a večeras obilježava taj 'baksuzni' rođendan. Ipak rođendan će obilježiti itekako lijepo i veselo i prije svega humanitarno.

Nasukana splav na Savi, tadašnjeg imena Papillon, bila je stjecištem i radionica i prvih organski uzgojenih večeri stand-up komedije u Zagrebu. Jedan od njih je i Pedja Bajović; pravi pionir, a sada već i veteran domaće stand-up komedije. U međuvremenu je, u par tisuća odrađenih nastupa, nastupio u preko 25 zemalja regije, Europe i ostatka svijeta, sve do Sjeverne Amerike i Australije. Gradovi se broje u stotinama, a nasmijane duše u desecima tisuća. Iako profesionalac koji, kako sam kaže, ljude nasmijava za novce; on je i čovjek koji svoj rad često voli pretočiti u pomoć potrebitima. I upravo će za 13. obljetnicu svog bivstvovanja u komediji s nogu, Pedja Bajović ponuditi svoj solo show od čiji će ukupni prihod otići prema 'Crvenim nosovima' klaunovima-liječnicima, koji svojim radom nasmijavaju djecu koja se nalaze u bolnicama diljem zemlje.

Slavljenička stand-up predstava, prigodno nazvana XIII, održat će se u novootvorenom Jazz & Cabaret Clubu Kontesa u Zagrebu u 20 sati. Ulaz na večer smijeha koju će vam pružiti Pedja Bajović i prijatelji, je besplatan, ali - izlaz se plaća! Na izlasku iz kluba, publiku će se pozvati da svojom donacijom pomognu rad udruge "Crveni nosovi", koja svojevrsnom smijehoterapijom pomaže djeci i starijima u bolnicama i domovima. Za svoju velikodušnost ćete, pored dva sata smijeha dobiti i - klaunovski crveni nos!
 
Pedja Bajović, i Zoran Vukić odnosno klaun Ludek najavili su ovaj humanitarno-slavljenički 'baksuzni' rođendan u emisiji Dobro jutro, Hrvatska