Melania skrenula na sebe pažnju odvojenim dolaskom u Kongres i odjećom

Prva američka dama Melania Trump jučer je skrenula na sebe pažnju američkih medija izborom boje za odjeću i odvojenim dolaskom u Kongres od američkog predsjednika Donalda Trumpa na njegov govor o stanju nacije.

Melania se nije pojavljivala u javnosti od objavljivanja afere u listu Wall Street Journal o tome kako je navodno Trump platio 130 tisuća dolara pornoglumici kako bi šutjela o njihovoj vezi dok je bio u braku s Melanijom.

Prva dama stigla je u Kongres sama i odjevena u bijeli komplet s hlačama. Izborom boje poklopila se s dijelom zastupnica Demkoratske stranke koje su odjećom te boje prošle godine prosvjedovale protiv Trumpova prvog obraćanja Kongresu.

Bijela je boja već dugo boja sufražetkinja a Hillary Clinton nosila ju je tijekom predsjedničke utrke te na inauguraciji američkog predsjednika Trumpa.

Nakon Trumpova ulaska u Bijelu kuću mnoge poznate žene odjenule su je u znak prosvjeda, a na protekloj dodjeli američkih glazbenih nagrada Grammy pjevačici Keshi su se pobornice pokreta protiv zlostavljača u filmskoj i glazbenoj industriji pridružile na pozornici odjevene u bijelo.

Svojim dolaskom u Kongres odstupila je od uobičajene prakse da supruge prate američke predsjednike u Kongres, čega su se primjerice svih osam godina mandata njihovih supruga držale i Michelle Obama i Laura Bush, piše CNN.

No kao i u slučaju mnogih njezinih dosadašnjih poteza i ove tajne "slovenske sfinge", kako ju je nazvao CNN, američki mediji nisu uspjeli proniknuti. Prema američkoj administraciji Melanija se vratila u Bijelu kuću s predsjednikom nakon njegova govora o stanju nacije.

Melania je dočekana ovacijama i zauzela je mjesto na kojemu tradicionalno sjede prve dame. Njezino bijelo odijelo bilo je u snažnom kontrastu s crnom bojom koju su nosili mnogi zastupnici u Kongresu ali i zastupnice.

Prema pisanju New York Timesa prva je dama bila bijesna na svog supruga nakon objave teksta u Wall Street Journalu te je čak i otkazala zajednički odlazak s njim na Svjetski ekonomski forum u Davosu.