Bez košarke svoj život više ne može ni zamisliti

Zabok je maleni grad, sve poznatiji kao grad uspješnih sportaša, posebno košarkaša. Jedan od najuspješnijih je Antonio Črnjević.

Ja sam Antonio Črnjević, imam 23 godine, košarku treniram od 6 godine. Počeci košarke su bili zbog oca, otac je bio trener u Zaboku u klubu i tako sam ja počeo. Poslije, kao u svakom sportu, stekneš puno prijatelja a tu su i neki uspjesi, moji osobni i uspjesi kluba, iz godine u godinu sve više napredujemo i zadovoljan sam, ističe Antonio. Razloga za zadovoljstvo itekako ima. Proglašen je najboljim sportašem grada Zaboka za 2017. godinu.
Iako je košarkaški klub Zabok  mali klub, za njega se zna i izvan domovine. Tijekom godina mijenjali su se igrači i treneri, no ostala je tradicija pobjeda na terenu. Sadašnji trener seniora je naš bivši profesionalni košarkaš, Zadranin Ivan Perinčić, koji nam kaže, da su za uspjehe kluba uvelike zaslužni zdravi temelji.

U 17 godina koliko igra u ovome klubu, Antonio je već nekoliko puta bio proglašen najboljim sportašem grada Zaboka; primio je i nagradu za najboljeg sportaša Krapinsko-zagorske županije. No oni su prvenstveno timski igrači pa tako najradije ističe uspjehe cijeloga kluba. Treniraju dvaput dnevno, a vikendom igraju utakmice.

Uza sve to Antonio je uspio završiti i fakultet. Diplomirao je ekonomiju, no zasad o poslu u struci ne razmišlja. Ambicije i planove usmjerio je na košarku. Košarka je veliki dio njegova života i, kaže, bez nje više svoj život ne može ni zamisliti.