Poslovna ekonomija i Odnosi s javnostima najtraženiji na Sveučilištu Sjever

Sveučilište Sjever najmlađe je od osam javnih sveučilišta u Hrvatskoj. Ravnopravno djeluje u Koprivnici i Varaždinu te nudi više od 15 studija iz raznih područja. Upravo traju upisi na najatraktivnije smjerove.

Iako već dobrano u poduzetničkim vodama kao vlasnik dviju tvrtki, Davor Valent je s 39 godina odlučio ponovno sjesti u studentsku klupu. Na Sveučilištu Sjever tri je godine studirao Logistiku, a onda još dvije Poslovnu ekonomiju. Već razmišlja o doktoratu.

Tržište je postalo globalno, Europa se otvorila, morate znati neke paritete, uvjete, ugovor morate znati sastaviti, sve se mijenja, brzo se živi, brzo se donose odluke, bitno je to školovanje, smatra Valent.

Upravo za studij Poslovne ekonomije, te Odnose s javnostima najveći je interes. Upisi su u tijeku, a predavanja počinju u ožujku. Čudan raspored, no zapravo, logičan. Preddiplomska razina studijskih programa završava s rujnom, pa mnogi studenti ne stignu u kratkom roku ispuniti sve obveze. Kako bi im omogućili da se na vrijeme pripreme i nastave školovanje, na Sveučilištu Sjever obrnuli su semestre.

Sveučilište Sjever ima 86 posto studenata u STEM području, koje je akcentirano i od strane Ministarstva kao izrazito važno. Naši studenti nalaze posao, nalaze svoje mjesto na tržištu rada, kaže Višeslav Kirinić, predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta Sjever.

3 tisuće studenata studira na 15 studijskih programa, a kao jedinstveni u ovom dijelu Europe, uvedeni su smjerovi Ambalaža i Održiva mobilnost i logistika. Sve kako bi se odgovorilo novim izazovima razvoja gospodarstva i zahtjevima tržišta.

Najesen planiraju otvaranje novih studija, među njima Strojarstvo, Graditeljstvo i Multimediju.