Jagatić najavljuje Roda Stewarta, Mando Diao...

Glazbena događanja u veljači u emisiji "Dobro jutro, Hrvatska" najavio je glazbeni kritičar Dubravko Jagatić.
Petak 2. veljače
Sir Rod Stewart
Rod Steward: Dođite na koncert, bit će fantastično!
Večeras u Areni Zagreb nastupa Rod Stewart. Bez sumnje u pitanju je velika pop zvijezda ali je i činjenica da u Hrvatsku dolazi tek u svojoj 73. godini života. S obzirom da je u hrvatskim medijima tretiran kao da smo ga sve ove godine jedva čekali ne bih previše ulazio u detalje njegovog nastupa. Osim toga njegov je koncert najavljen čak i u Dnevniku HTV-a pa mislim da svi znaju da večeras nastupa u Areni.

Arkona
Ljubitelji etno folka večeras mogu doživjeti koncert ruske pagan folk grupe Arkona koju upravo gledamo u podlozi a koja nastupa u klubu Boogaloo. Riječ je o vrlo cijenjenoj ruskoj etno metal grupi koja glazbu stvara pod utjecajem ruske i slavenske mitologije i glazbe a u Zagreb dolaze u sklopu velike europske turneje Khram European Tour na kojoj predstavljaju svoj osmi studijski album „Khram". Prije nego što Rusi pokažu svu svoju snagu publiku će zagrijati domaće snage pagan folka, zagrebačka grupa Stribog.   
Utorak 6. veljače
UK SubsU nedjelju navečer u klubu Boogaloo gostuje još jedan vršnjak Roda Stewarta -  godinu dana stariji Charlie Harper sa svojom legendarnom engleskom punk grupom UK Subs obilježavajući 40 godina karijere.

Markiz
No ja sam odlučio posvetiti malo više pažnje grupi Markiz koja će u utorak 6. veljače promovirati svoj treći studijski album „Red" u Vintage Industrial baru. Na sceni su prisutni nešto manje od deset godina tijekom kojih su imali poveći broj singlova na domaćim top ljestvicama. Kako ih i nismo imali previše prilike gledati u živo ovaj njihov nastup u Vintageu, na kojem će im se kao gošća pridružiti i Remi iz Elementala je odlična prilika da provjerimo koliko su dobri uživo. Riječ je o jednoj vrlo dobroj hrvatskoj pop rock grupi koja je svojim vrlo pitkim i radiofoničnim pjesmama uspjela privući na sebe pažnju i ostvariti zavidan uspjeh u domaćem eteru. 
Srijeda 7. veljače
Mando DiaoU srijedu svoj prvi samostalni koncert u Zagrebu ima i slavni švedski rock bend Mando Diao kojega smo imali prilike gledati na INmusic festivalu 2012. godine a koje dovodi  ekipa INmusica. Dolaze promovirati svoj osmi studijski album „Good Times" kojega predstavljaju na velikoj europskoj turneji koju započinju upravo koncertom u Zagrebu u Paviljonu 9 Zagrebačkog Velesajma. U pitanje je jedan od najpoznatijih aktualnih švedskih glazbenih izvoznih proizvoda a na Zagrebački Velesajam dolaze u pratnji kanadske punk grupe The OBGM-s koja će ih pratiti na ostatku europske turneje.

Sara RenarMoram svakako spomenuti još jedan koncert koji se održava istu večer ali u Tvornici kulture gdje svoj novi studijski album promovira Sara Renar. Riječ je o jednom konceptualnom albumu pod nazivom „Gdje povlačiš crtu" a koji je nastao suradnjom Sare Renar i umjetničkog kolektiva Skroz povodom rođendana umjetnosti 17. siječnja prošle godine. Vrlo intrigantno ostvarenje ali izuzetno lijepo i moja topla preporuka za ovaj koncert koji će, koliko znam, biti ostvaren na jedan drugačiji način u srijedu u Tvornici. Pričat ću vam kako je bilo.