Rezervat gorila u Ruandi nosit će ime Elen DeGeneres

Portia de Rossi iznenadila je svoju dugogodišnju partnericu, tv-zvijezdu Ellen DeGeneres neobičnim poklonom za njezin šezdeseti rođendan, omogućivši da rezervat gorila u Ruandi nosi njezino ime, pišu američki mediji.

Njezina donacija Zakladi za gorile koja nosi naziv znanstvenice Dian Fossey omogućila je izgradnju stalnog rezervata u Ruandi. Zaklada već 50 godina štiti ugrožene planinske gorile.

Dian Fossey bila je američka zoologinja i zaštitnica planinskih gorila.  Njezina knjiga iz 1983. "Gorile u magli" kombinacija je istraživanja i njezine osobne priče o planinskim gorilama po kojoj je snimljen i dugometražni film. Slučaj Fossey i danas je otvoren jer je znanstvenica 1985. godine ubijena.

Ellen je oduvijek velika obožavateljica lika i djela Dian Fossey. Dijeli Dianinu posvećenost ovoj vrsti životinja i divi se njezinu odvažnom načinu života, rekla je De Rossi.

DeGeneres je izjavila kako je "jako uzbuđena" zbog prilike da surađuje s tom organizacijom, dodavši kako je De Rossi "znala pronaći pravi poklon" za nju.

Ellen DeGeneres je velika aktivistica za zaštitu prava životinja, a organizacija za zaštitu prava životinja PETA 2009. godine proglasila ju je "Ženom godine".