Gradi se najveći svjetski podvodni restoran

Jedinstvena turistička atrakcija koja se počela graditi u Norveškoj privući će zaljubljenike u čudesno podmorje na dalekom sjeveru Europe .

Gradi se prvi europski, a, kažu, i najveći svjetski podvodni restoran. Polupotopljen u moru, na dubini od osam metara, moći će primiti oko stotinu gostiju. Zahtjevan arhitektonski projekt s desetmetarskim panoramskim prozorom, u koji je ugrađeno čak dvije tisuće tona betona, bit će otvoren iduće godine.

Desetljećima smo na naftnim iskapanjima svladavali izračune i načine podvodne izgradnje. Uvjeren sam da će sve proteći dobro, uvjeren je Arne Marthinsen, voditelj projekta.

Restoran UNDER, poput periskopa, služit će i kao centar za istraživanje podmorja na krajnjem jugu Norveške. Slično neponovljivo iskustvo turisti već mogu doživjeti u podvodnim restoranima u luksuznom Dubaiju, na Maldivima i Crvenom moru. Možda i u Hrvatskoj, ostvari li se projekt domaćeg konzorcija u Zadru. Predviđa pontonski otok s podvodnim tunelom i restoranom u spektakularnoj viziji modernizacije zadarske marine.