Andrea Bocelli 10. ožujka će pjevati u Zagrebu

Zagrebačka Arena još jednom će biti poprište vrhunskog glazbenog spektakla. Povodom Međunarodnog dana žena, slavni talijanski tenor Andrea Bocelli će nastupiti 10. ožujka pred domaćom publikom, koja ga je svaki put do sada ispratila s oduševljenjem i ovacijama.

Najavljen repertoar uistinu je impresivan, a naglasak će ipak biti na ljubavnim pjesmama, kako nesumnjivo i priliči ukusu brojnih dama koje će povodom Međunarodnog dana žena nazočiti ovom glazbenom spektaklu.

Andrea Bocelli je rođen u Toskani. Dok je studirao pravo na univerzitetu u Pisi nastupao je kao pijanist u lokalinim klubovima kako bi mogao paralelno steči glazbenu naobrazbu kod renomiranih profesora. Bocellijeva svijetska karijera počela je 1994. godine kada je pobjedio na festivalu u San Remu. Primio je mnogobrojna svetska glazbena priznanja i nagrade i ušao u Ginesovu knjigu rekorada, a u 2010-toj dobio svoju zvijezdu na Hollywudskom šetalištu slavnih.

Pjesma Con Te Partiro koju je snimio u duetu sa Sarom Braitman pod nazivom Time To Say Goodbye nije se skidala sa svjetskih toplista mjesecima te ostaje jedna od najpopularnijih skladbi svih vremena.

Iako je napravio zaokret u karijeri i upustio se u različite komercijalne i pop glazbene projekte, nikada nije zapostavio svoju strast prema klasičnoj glazbi i operi.
Bocelli je u srpnju 2005. u Pulskoj areni nastupio uz pratnju sinfoniskog orkestra HRT-a pod ravnanjem maestra Marčela Rote a gošča koncera bila je sopranistica Paula Sangvineti.