Kućica u cvijeću i konji koji šeću pred prozorom

Obitelj Roginić prije deset godina počela je "zaboravljati" glavni grad u kojem su i živjeli i radili. Kad je njihovo troje djece postalo samostalno, sjetili su se svoje ljubavi prema selu i prirodi. Preselili su se u Zagorje i osmislili posao na svojoj farmi.

San Andree Roginić bio je kućica u cvijeću i konji koji šeću pred prozorom. Nije ga zaboravila, nego ostvarila. Kućica je djedovina u Ladislavcu pokraj Zlatara, na obroncima zagorske planine Ivanščice. Za život na selu ona i suprug Zdenko spremno su napustili Zagreb. Od nečega se mora živjeti pa su stvorili farmu kokoši iz slobodnog uzgoja koje nesu, šale se, sretna jaja.

Imaju više od 400 kokoši u otvorenom uzgoju za proizvodnju konzumnih jaja. Ništa nisu znali o uzgoju, sve su naučili.

Zdenko tvrdi da se u Hrvatskoj može dobro živjeti i da je nitko, a osobito ne mladi, ne moraju napustiti. Skromni su, vrijednost i ljepotu vide u povezanosti s prirodom i radije obnavljaju staru kućicu i stare predmete nego grade nova betonska zdanja. Tu prirodnost, jednostavnost i zdravlje prepoznali su Lucija i Luka i odlučili živjeti i raditi na selu.

Luka Roginić, nogometaš iz NK Trnje sada je trener malim nogometašima u NK Gaj Mače, ali glavni mu je posao ipak na OPG-u.

Tu su i psi - čuvari ograde ili njihova pogranična policija, šale se. Imaju i konje, za svakoga ima mjesta. Imaju svoju vodu, struju također. Tu su solarni paneli. Griju se na drva. Željeli bi proširiti proizvodnju jer će se Luka i Lucija baviti istim poslom, a onda, vjeruju, i njihove obitelji.