Priča o kaštelanskom Romeu i Juliji stiže u Zagreb

Posjetitelje kulturne manifestacije 'Dana Kaštelana u Zagrebu' danas očekuje pregršt događanja. Osim jutarnje 'Kaštelanske promenade' na Trgu bana Jelačića u 11 sati, Kaštelani su pripremili i večernju predstavu u kazalištu Vidra.

Istinita i tragična ljubavna priča o Miljenku i Dobrili koja se prije više stotina godina dogodila u Kaštel Lukšiću, danas dolazi u Zagreb. Napravljena predstava o 'kaštelanskom Romeu i Juliji zaintrigirat će domaće i strane posjetitelje u kazalištu Vidra u 20 sati, uvjerena je direktorica turističke zajednice Kaštela Nada Maršić. Ta priča kaštelanska o ljubavi je priča o Miljenku i Dobrili, te Dane Miljenka i Dobrile radimo zapravo u ljetnom razdoblju, ali ova predstava nam se učinila zgodnom za predstavljanje u gradu Zagrebu uoči Valentinova i mislimo da će se svidjeti i Zagrepčanima onoliko koliko se svidjela i Kaštelanima i njihovim gostima, istaknula je Maršić.

Da Kaštela nisu samo grad zaljubljenih potvrđuje i bogata glazbena tradicija koja se stoljećima razvijala kroz pučko pjevanje i liturgiju, o čemu će posvjedočiti Kaštelanska promenada, dodala je Maršić. Imamo Kaštelansku promenadu na Trgu bana Jelačića gdje će kulturno umjetničko društvo Ante Zaninović predstaviti pjesme i plesove Kaštela, zaključila je.

Spomenuta manifestacija je prva takva u glavnom gradu, a cilj joj je upoznati Zagrepčane s lijepom i bogatom kulturnom baštinom Kaštela i tako povećati domaću posjećenost.