Andrea Bocelli: Bog mi je dao talent, ali za uspjeh treba raditi

Prodao je 80 milijuna nosača zvuka, pjevao duete s nekima od najvećih glazbenika današnjice, a emocija u njegovu glasu oduševljava milijune diljem svijeta. Jedan od najvećih tenora današnjice Andrea Bocelli - u ožujku će održati koncert u zagrebačkoj Areni. U njegovu toskanskom domu posjetila ga je naša ekipa.

Obiteljska tradicija nalagala je da postane pravnik, što se i dogodilo. Godinu dana radio je kao odvjetnik, no još tijekom studija predosjećao je da to nije njegov put. I imao je pravo. Andrea Bocelli danas je jedan od najpoznatijih glazbenika današnjice.Od 1995., kada je na San Remu otpjevao 'Con te partiro', pjesmu koja ga je lansirala u orbitu slavnih, u njegov glas zaljubili su se i publika i kritika. Nepresušna emocija te kombinacija melankolije i vedrine u izvedbama razlog su njegova megauspjeha i nešto što milijuni njegovih obožavatelja diljem svijeta izdvajaju kao posebnost. Iako je napisao tekstove za neke svoje pjesme, kaže da nije tekstopisac, već samozatajni pjesnik.

Osim skorog nastupa u zagrebačkoj Areni, u kina uskoro stiže biografski film o Andrei Bocelliju The music of silence, snimljen prema knjizi pjevačevih memoara iz 2002.