Budućnost je stigla! Konačni cilj - slanje ljudske posade na Mars

Još jedan pothvat Elona Muska i njegova SpaceX-a. Sinoć je s Floride lansirana trenutačno najveća svemirska letjelica Falcon Heavy. Dvije pogonske rakete uspješno su se vratile na zemlju. Uspješno lansiranje Falcon Heavyja važno je za konačni Muskov cilj - slanje ljudske posade na crveni planet.

S istoga mjesta kao i Saturn pet koji je prije 49 godina odveo Neil Armstronga na Mjesec, iz svemirskog centra na Floridi lansiran je Falcon Heavy. Nova raketa milijardera i vizionara Elona Muska u svemir je ponijela i njegov automobil, pa ga izbacila u sunčevu orbitu koja ima doseg do Marsa. Crveni Tesla Roadster prošao je uz crveni planet i sada lebdi prema Asteroidnom pojasu. U njemu svira pjesma Davida Bowia Space Oddity, a za upravljačem sjedi lutka u svemirskom odijelu.

Još pokušavam osvijestiti sve što se dogodilo, jer izgledalo mi je nestvarno. Bilo je epohalno. Mislim da je to vjerojatno nešto najuzbudljivije što sam ikad vidio, rekao je Musk.

Kad su se dvije pomoćne rakete vratile na Zemlju i sletjele točno na označeno mjesto, netko je napisao - budućnost je stigla! U tom trenutku u lansirnom centru tvrtke SpaceX zasvirala je Bowiejeva pjesma Life on Mars ili Život na Marsu. To i jest cilj Elona Muska, dovesti ljude na taj planet. Raketa Falcon Heavy dat će mu podatke koje je trebao. Njezino lansiranje stajalo je oko 90 milijuna dolara, a usporedbe radi, iduće koje planira NASA stajat će milijardu dolara.  
SpaceX u svemir lansirao najsnažniju raketu u povijesti