"Iz Hrvatske s ljubavlju" gledaju u 90 zemalja svijeta

Dhruv Baker: Iz Hrvatske s ljubavlju (Croatia's Finest) prvi je veliki hrvatski gastronomski putopis na engleskom jeziku koji se snimao na području cijele Hrvatske, a čija je zvijezda britanski MasterChef Dhruv Baker.

Riječ je o seriji od dvadeset nastavaka u trajanju od po 25 minuta u kojoj Dhruv Baker putuje po Republici Hrvatskoj te upoznaje mjesne gastronomske posebnosti i priprema jela na različitim poznatim mjestima s domaćim namirnicama koje je nabavio ili čak ulovio. Pritom su tomu vrhunskom britanskom kuharu hrvatske namirnice samo temelj s pomoću kojih spravlja delikatese na svoj način dajući vlastite, nove zamisli te istodobno širom svijeta promičući Republiku Hrvatsku.

U dvadeset epizoda visoke profesionalne produkcije gledatelji će se, također, moći upoznati s hrvatskim prirodnim ljepotama, kao i bogatom kulturnom bašti-nom uz najbolje od gastronomske ponude.

Emisija se, pod nazivom Croatia's Finest, emitira u 90 zemalja putem National Geographic Channela što je do sada najveća promocija Hrvatske i hrvatskih proizvoda u svijetu ikada, a uključuje Rusiju, Kinu, Japan, Hong Kong, Indiju, Maleziju, Saudijsku Arabiju, Južnu Koreju, Bahrain, Ujedinjene Arapske Emirate, pa čak i dio Afrike.

Gastronomsku seriju Dhruv Baker: Iz Hrvatske s ljubavlju prikazuje se na Prvome programu Hrvatske televizije svake srijede s početkom u 21.00, a dostupna je i putem mobilnih uređaja, tableta i računala s pomoću multimedijske usluge HRTi.

U emisiji Dobro jutro, Hrvatska gostovali su izvršni producent putopisa Tadija Kolovrat i režiser Deni Husta.